Greva in Italia

Astazi e o zi frumoasa in cizma desi este greva generala si practic toata Italia este paralizata. Toate mijloacele de transport in comun sunt inutilizabile intre 9 si 18: trenuri, metrouri, tramvaie, autobuze, avioane, vapoare. Partea simpatica este ca aceasta greva este inceputul unei serii de cateva greve: pe 15 septembrie va mai fi o greva, iar pe 26 o alta.

Motivele protestelor: nemultumiri legate de masurile de austeritate anuntate de Berlusconi in urma cu cateva saptamani. Niste taxe in plus pare-se ca reprezinta picatura chinezeasca pentru italieni si asa impovarati de tot felul de taxe stupide si cu un picior in groapa. Practic tara se afla cu picioarele adanc in rahat din cauza guvernului, desi nici cetatenii nu sunt de pus la icoana totusi, si ceea ce decide cel mai mare sindicat din Italia este sa tranteasca o serie de greve.

Nu e greu sa te revolti cand auzi ce idei crete au:

  • Creste varsta de pensionare ca urmare a cresterii sperantei de viata. In afara de stat care castiga din aceasta miscare, toti ies in pierdere. Care e strategia statului: varsta inaintata de pensionare > ani mai putini de platit pensie > bani mai multi pentru visteriile lor. In timpul acesta tara se duce in jos: batranii protejati de contractele pe perioada nedeterminata freaca menta asteptand ultimi 4-5 ani sa iasa la pensie, somajul in randul tinerilor creste ca Praslea cel Voinic ( acum sare de 25%) iar economia merge in jos
  • Cei cu pensii peste 90.000 euro vor fi impozitati in plus cu o taxa de solidaritate pentru cei care au pensii mai mici
  • Ticket de 10 euro pentru vizite medicale si retete si 25 de euro pentru vizitele la Urgenta daca ei considera ca te-ai prezentat si nu era o urgenta. Pana acum vreo 6 regiuni au pus in aplicare aceasta noua lege care nu rezolva nimic ci doar baga mana si mai adanc in buzunarele italienilor. Banii aceia sunt sigura ca nu vor fi investiti ci vor lua cine stie ce cai dubioase.
  • Marirea taxei pentru investitiile financiare de la 12,5% la 20%, exceptie fac investitiile in titluri de stat
  • Orice cheltuiala ce depaseste 2500 euro se va face doar cu CEC sau transfer bancar, pentru a putea stopa evaziunea fiscala
  • Cresc accizele pentru benzina si gaz cu aproximativ 0,23 eurocenti/ litru
  • Masinile cu capacitate peste 225 kHh vor fi taxate cu 10 euro in plus pentru fiecare kHh

S-au gandit mult si au gasit cu ce sa mai taxeze oamenii. Cand a venit randul reducerii cheltuielilor, au fost la fel de inventivi – au gasit de unde sa taie atat timp cat nu ii afecteaza pe ei: ajutoare sociale pentru familii cu copii, studenti, crese, gradinite.

Nu cred ca vor rezolva ceva cu aceasta greva, ci din contra situatia va deveni din ce in ce mai neagra, insa nu pot sa nu le dau dreptate cu aceasta greva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s