Italy: Love It Or Leave It

In timp ce milioane de oameni s-ar muta in Italia si maine fascinati de bogatiile ei, alte cateva milioane de italieni ar pleca din Italia daca nu ar fi atat de legati de familie, tara si traditii. Situatia prin care trece Italia in acest moment este foarte dificila, caci se afla intr-o criza de identitate acuta, iar tot mai multi tineri nici nu se gandesc sa-si construiasca un viitor ”nel bel paese”.

De la ideea de mai sus au pornit doi tineri italieni intr-o calatorie de-a lungul si de-a latul Italiei, pentru a vedea daca exista motive pentru care tinerii ar putea sa ramana, sa lupte, sa schimbe mentalitatile si dinamicile italiene.

” Luca si Gustav sunt doi tineri italieni care au asistat, in ultimul timp, la un exod al multor amici de aceeasi varsta care au decis sa paraseasca Italia pentru destinatii precum Berlin, Londra sau Barcelona. Tineri creativi care nu vad nici un viitor in aceasta tara, satui de traiul scump, job-urile temporare, de atitudinea reactionara, de baronii din invatamantul universitar, de lipsa respectarii drepturilor umane, de degradare si lipsa meritocratiei”

Cei doi tineri vin din regiuni complet diverse ale Italiei: Gustav este di Alto Adige, vorbitor nativ de limba germana si este convins ca vrea sa paraseasca Italia, in timp ce Luca, romanul sarcastic, fatalist si indolent, incearca sa-l convinga sa ramana. Inainte sa ia decizia finala cei doi isi dau sase luni, timp in care stabat Italia in cautarea povestilor si a sperantelor.

Nu am vazut documentarul, insa l-am pus pe lista si pe 24 ianuarie dau o fuga la Milano sa-l vad. Vad ca pe site exista lista urmatoarelor proiectii, insa nu cred ca va ajunge in Romania curand, poate cu ocazia vreunui festival de film. Daca vreti totusi sa-l vedeti se poate cumpara pe iTunes si costa 7,99 euro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s